Fé Faber

Fé Faber

Felice Faber (Almere, 1999) hield zich van jongs af aan al bezig met film en kunst en maakte stopmotion filmpjes, nep-wonden en tekende storyboards. In 2022 studeert zij af aan de Nederlandse Filmacademie als Production designer, een vakgebied met veel verschillende facetten waarin zij zich thuis voelde.

Na de masker-maak workshop ging zij zich verder specialiseren in special make up en prosthetics. Zij liep stage bij Rogier Samuels, oprichter van special make up en creature design bedrijf MIMIC fx in Enschede. Zij kon daarna haar passie en opgedane kennis van materialen, sculpten en mallen toepassen bij het maken van de stopmotion poppen voor de korte animatiefilm Lua (Tessa Duin) onder coaching van stopmotion bedrijf Pedri.

Naast het production design van haar eindexamenfilm Over een Pastoor op Regenlaarzen (Wessel van Wanrooij) verzorgde zij ook special make up en prosthetics voor de eindexamenproductie It Will Rain (Amir Zaza) en heeft zij zich op grafisch vlak verder ontwikkeld door het vormgeven van verschillende filmposters en grafische props.

Na haar studie zal Fé zich verder specialiseren met behulp van de Stan Winston cursus, (buitenlandse) stages en andere avonturen.

Terug naar lijst
Delen