Kim Idsinga

Kim Idsinga

Opleiding
Productie
Lichting
2022
E-mail
kimidsinga@gmail.com

Kim Idsinga (1993) Na vijf jaar te hebben gewerkt als allround filmmaker binnen de muziekindustrie, is Kim in 2018 begonnen aan haar opleiding aan de Nederlandse Filmacademie om zich te specialiseren in productie. Tijdens deze opleiding is haar interesse voor postproductie sterk gegroeid.

In 2020 liep ze stage bij het Amsterdamse postproductiebedrijf Filmmore als digital intermediate producer en in 2021 liep zij een extra stage bij postproductie supervisor Neeltje van der Heijden, waar Kim onder andere postproductie coördinator was voor de Nederlandse Netflix serie Dirty Lines.

In 2020 en 2021 werkte ze als freelancer voor APostLab, dat internationale postproductie workshops organiseert. In het derde studiejaar produceerde Kim samen met Marie-Louise Keur de korte documentaire Tussen Glazen en Muren (Razan Hassan, 2021), welke internationaal in de prijzen viel.

Kim studeert af met de korte live-action CG-film Eos (Razan Hassan), de documentaire Swans Reflecting Elephants (Niek Silvan) en de animatiefilm Lua (Tessa Duin). Voor de documentaire Swans Reflecting Elephants produceerde ze tevens een interactieve installatie die te zien is tijdens het Keep an Eye filmfestival 2022.

Terug naar lijst
Delen