Laura Helbing

Laura Helbing

Opleiding
Montage
Lichting
2022
E-mail
laura.helbing@gmail.com

Laura Helbing (Amsterdam, 1999) volgde vanaf haar middelbare schooltijd (Het 4e Gymnasium, Amsterdam) het vak film. Ze wist al vrij snel dat montage het moment in het filmproces is waar ze het liefst aan werkt, omdat in de montage een film echt vorm krijgt en samenkomt tot een geheel.

In het tweede jaar van de studie Montage aan de Nederlandse Filmacademie ging ze naar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, Griekenland, om daar bij de organisatie Refocus MediaLabs filmlessen te geven. In het vierde jaar liep ze stage in Berlijn bij Marion Tuor, bij de montage van twee internationale coproducties: Into the Ice (Lars Ostenfeld, 2022) en A Song for Summer and Winter (Talal Derki, 2022).

Als editor werkt zij graag aan films die een nieuw perspectief bieden op onderwerpen waar een kijker anders niet mee in aanraking zou zijn gekomen. Ook hoopt ze zo de kijker op gevoelsniveau mee te kunnen nemen in een filmische ervaring die boven de dagelijkse realiteit uitstijgt. Ze zet zich graag in voor maatschappelijk betrokken films en ziet film als het perfecte medium om verhalen over te brengen.

 

Terug naar lijst
Delen