Mojan Alaiyeh

Mojan Alaiyeh

Opleiding
Composing for Film
Lichting
2022
Website
linkedin.com/in/mojanalaiyeh

Mojan Alaiyeh (Qazvin, Iran.1994) is een Iraanse componist en muziekdocent gevestigd in Amsterdam. Ze is een klassiek geschoolde muzikante die haar bachelor in muziekcompositie behaalde aan de Teheran University of Art, waar ze ook werd opgeleid als pianist, violist en sopraanzangeres.

In februari 2017 ging haar compositie "An Idle Moment" in première op Saba Music Festival en sindsdien wordt haar werk door verschillende muzikanten uitgevoerd in recitals.

In haar composities is Mojan vooral geïnspireerd door literatuur en poëzie, wat haar de mogelijkheid gaf om via haar muziek verhalen te vertellen. Deze ervaringen brachten haar ertoe haar masteropleiding Composing for Film voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie.

Tijdens haar masterstudie componeerde ze de originele score voor verschillende korte filmproducties, waaronder haar afstudeerprojecten Filho (Tomas Pontsteen, 2022), Over een pastor op regenlaarzen (Wessel van Wanrooij, 2022) en It Will Rain (Amir Zaza, 2022). Naast het componeren van muziek voor film heeft Mojan ook samengewerkt met beeldend kunstenaars en dichters in interdisciplinaire projecten.

Na haar afstuderen zal ze blijven werken als componist en muziekdocent in Nederland, met het schrijven van muziek voor film en media, interdisciplinaire projecten zoals dans en beeldende kunst, evenals haar individuele werk in hedendaagse klassieke muziek.

 

Terug naar lijst
Delen