Pauline Skoreng

Pauline Skoreng

Opleiding
Cinematography
Lichting
2022

Tijdens de cursus lichtassistentie (2016-2017) werd de liefde voor film en cameravoering bij Pauline Skoreng bevestigd. In deze periode liep ze verschillende stages in het licht- en camera departement bij o.a. Catacombe (2018, Victor D. Ponten bij gaffer Nicolas Burrough) en GOUD (2020, Rogier Hesp bij DOP Myrthe Mosterman).

Gedurende haar studie assisteerde Pauline regelmatig bij commercials voor DOP’s als Robbie van Brussel, Paul Özgür, Daan Bukman en Dionne Cats. In haar tweede jaar draaide ze de korte films MOON (2020, Cleo Julia Mullis) en Rebellious Silence (2021, Nuria Zantman) die beiden geselecteerd werden voor het NFF en op verschillende (internationale) festivals draaide. In de zomervakantie van 2019 liep ze als onderdeel van haar studie stage bij Chris Hacken in het lichtdepartement van King of the Road (2019, Danyael Sugawara).  

Ze studeert af met de tragikomische fictie Over een Pastoor op Regenlaarzen (2022, Wessel van Wanrooij) en een commercial,  en draaide daarnaast de documentaire De Laatste Dans (2022, Marieke de Bra) en de HKU afstudeerfilm Long Distance (2022, Martyna Gawecka).

Pauline raakt geïnspireerd door menselijke verhalen en maatschappelijke thema’s. Ze werkt graag nauw samen en vanuit een persoonlijke verbinding met het onderwerp en hoopt dit te kunnen vinden in zowel fictie, documentaire en commercials.   

 

Terug naar lijst
Delen