Praba Anandasundaram

Praba Anandasundaram

Praba Anandasundaram (Kiev, 1996) begon in 2018 aan de Nederlandse Filmacademie met de studie Visual Effects & Immersive Media, nadat hij zijn opleiding Audio/Visueel specialist had afgerond.

Tijdens zijn studie aan de Filmacademie, heeft Praba zich op veel vlakken ontwikkeld. Zo heeft hij zich naast compositing verdiept in simulaties en lighting. Ook heeft hij als supervisor een aantal afstudeerprojecten geleid; waaronder Solon (Meesterproef, VFX Lichting 2022), Eos (Razan Hassan) en It Will Rain (Amir Zaza). In zijn 3e jaar heeft hij zich verder gespecialiseerd in compositing en studeerde in 2022 dan ook af als compositor. 

Praba heeft zich altijd gefocust op de VFX industrie in het buitenland. In zijn 3e jaar liep hij in het buitenland stage bij Ghost VFX in Kopenhagen. Hier heeft hij aan de grote Netflix serie Locke and Key (Mark Tonderai, 2021) gewerkt. Nog voordat hij aan zijn afstudeerjaar begon, werkte hij verder bij Ghost VFX. Hier werkte hij aan Star Wars: The Book of Boba Fett (Jon Favreau,2022) en Star Trek: Discovery (Alex Kurtzman, 2022).

Na zijn studie keert hij terug naar Ghost VFX voor een paar maanden en zal hij daarna zijn weg vervolgen naar Montreal, Canada bij het bedrijf RodeoFX.

Terug naar lijst
Delen