Stevenson Lacroes

Stevenson Lacroes (Curaçao, 1994) studeert in 2022 af als Generalist TD & Compositor in Visual Effects & Immersive Media aan de Nederlandse Filmacademie.

Hij groeide op op het Caribische eiland Curaçao. Van jongs af aan was hij creatief bezig op diverse gebieden: handvaardigheid, dans, muziek, film en fotografie. Dit voedde zijn interesse in computers, grafisch ontwerp, animatie en filmmaken.

Na het behalen van zijn diploma in informatie en technologie verhuisde hij naar Trinidad en Tobago om twee jaar traditionele 2D-animatie en ontwerp te studeren aan de UTT University, wat hem een ​​diploma in animatiestudies opleverde. Hier leerde hij de hele animatie-industrie kennen, van concept tot scriptschrijven tot muziek en business.

Als jonge professional keerde hij terug naar Curaçao en zette zijn bedrijf SIRIUS voort met het aanbieden van ontwerp en animatie met zijn broer SIRIUS FILMS met volledige productiediensten.

Later verhuisde hij naar Nederland om naar de Filmacademie te gaan, waar hij elke kennis, techniek en technologie op het gebied van visuele effecten omarmde.

In zijn derde jaar voltooide hij zijn stage bij The Panics, waar hij zijn vaardigheden als generalist en compositor verder aanscherpte.

Stevenson was in het eindexamenjaar VFX Supervisor voor LOUDER! SO I CAN HEAR YOU (Laura Bokhoven), De Hemelse Bloem (Tessa van der Riet), To Break A Butterfly (Kate Hummel) en It Will Rain (Amir Zaza).

 

Terug naar lijst
Delen