Teun Beumer

Teun Beumer

Opleiding
Sound design
Lichting
2022
E-mail
teun.beumer@hotmail.com

Teun Beumer (Hengelo, 1996) was al op vroege leeftijd geïnteresseerd in films. De fascinatie voor geluid, film in het algemeen en wat ze samen teweeg kunnen brengen bij de kijker kwam naar boven gedurende het eerste jaar van de opleiding Sound Design aan de Nederlandse Filmacademie.

Hij is als sound designer graag de stille kracht van de film, waarbij geluid zowel ondersteund als verrijkt en zowel objectief als subjectief de wereld en het personage tot leven brengen. Hij werkt graag aan projecten die de kijker meeslepen met het verhaal en de setting.

Zijn favoriete project is zijn tweedejaars documentaire Sea in Between (Razan Hassan, 2020). In Sea in Between volgen we de uit-Syrië-gevluchte Bader; wat hij daar heeft meegemaakt, maar vooral hoe hij zijn leven nu weer aan het opbouwen is in Amsterdam en hoe hij de vrijheid ervaart en benut.

Teun liep in de zomer van 2021 stage bij Tijn Hazen (Lichting 2014), waar hij aan het sound design van de Nederlandse horror Moloch (Nico van den Brink, 2022) heeft gewerkt. Buiten de Academie heeft hij deze vier jaar sound design en mixage gedaan voor o.a. Before I Forget (Razan Hassan, 2018), Männer Ouni Virnimm (Wessel van Wanrooij, 2021), Blue Moon (Vytautas Kazlauskas, 2021) en Guilty (Kate Hummel, 2022).

Hij studeert af met de fictiefilms Over een Pastoor op Regenlaarzen (Wessel van Wanrooij), This is your captain speaking (Idriss Nabil), Joan’s Theme (Kiefer Eijckelhof), de documentaire Jongen van Hout (Eva Oosterveld) en de VFX/PD-film Eos (Razan Hassan, 2022).

 

 

Terug naar lijst
Delen