Carmen Maria

Carmen Maria

Opleiding
Regie Fictie
Lichting
2023
E-mail
carmenmariafilm@hotmail.com

Carmen Maria (Meppel, 1999) is een veelzijdige regisseur die dit jaar afstudeert met twee films en een derde maakte in de tijd die overbleef. De afstudeerfilms zijn het tragikomische familiedrama Daar moet nog wat mee en de duistere animatiefilm Cinder die zij samen met Stijn van der Plas regisseerde. Eerder dit jaar regisseerde en produceerde ze, het zich in de Noorse bergen afspelende, drama Heimen, met Reowin Renkema, Eran Brinkman, Boris Peters en Anne Teikari.

In 2020 ontving Carmen voor haar filmplan voor Bettie van de Thuiszorg een bijdrage van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. Met deze korte film, over de plotselinge waardering voor zorgpersoneel in de coronatijd, kon ze haar eigen tragikomische kijk op het leven voor het eerst naar het grote scherm brengen. Met de films die ze daarna op de Filmacademie maakte, heeft ze deze specifieke toon en stijl verder kunnen ontwikkelen.

Carmen deed een vooropleiding in Noorwegen. Daar ontdekte ze haar voorliefde voor de droogkomische Scandinavische humor die nu nog steeds haar werk beïnvloedt. Het liefst voert ze personages op die het bloed onder je nagels vandaan halen, maar ook iets aandoenlijks hebben in de herkenbaarheid van hun onvermogen. Hiervan is haar derdejaars film Uniform een goed voorbeeld.

Als breed geïnteresseerd maker wil Carmen haarzelf blijven uiten aan de hand van verschillende genres en filmvormen. Zij ontwikkelt uiteenlopende filmplannen voor life-action, animatie, korte en lange fictiefilms.

 

Terug naar lijst
Delen