Djamali Jones

Djamali Jones (Beverwijk, 1997) studeerde in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Visual Effects & Immersive Media met een specialisatie als character en environment artist.

Voorheen heeft Djamali gestudeerd aan het Mediacollege Amsterdam waar hij zijn diploma heeft behaald als gamedeveloper. Van jongs af aan heeft hij altijd een liefde gehad voor films, animatie en character design. Daarom besloot hij het programmeren achter zich te laten en te focussen op de artistieke kant.

In zijn afstudeerjaar heeft hij de VFX supervisie gedaan voor Zwart Geluk (Mel Opti), Deus ex Vagina (Paulien van Hummel), Kleingeld (Daniël Bakker) en A TOMATO TRAGEDY (Kiriko Mechanicus) en gewerkt als CG artist voor de 3D animatiefilm Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas) en de fictiefilm the resurrection of a leaf (Lemuël de Graav).

Naast de afstudeerfilms heeft hij zijn medewerking ook verleend aan Eos (Razan Hassan, 2022) als environment artist, enkele KOWNU muziekvideo's onder regie van Edward de Jong in zijn eerste jaar en aan Ik wacht bij de Suriname rivier voor VPRO's Brommer op Zee onder regie van Lemuël de Graav. Voor beide opdrachten werd hij ingezet als VFX supervisor en compositor.

Djamali kijkt er naar uit om na zijn studie te gaan werken als 3D character artist in zowel de filmindustrie als de game industrie in het binnen- of buitenland.

Terug naar lijst
Delen