Jan Roest

Jan Roest

Opleiding
Productie
Lichting
2023
Website
janroest.nl
E-mail
hoi@janroest.nl

Jan Roest (Hengelo, 2000) is in 2017 begonnen met de vooropleiding productie-assistentie op de Nederlandse Filmacademie. Vanuit die basis is hij aan het werk gegaan bij verschillende filmproducties zoals Wat is Dan Liefde (Aniëlle Webster, 2019) en Baantjer: het begin (Arne Toonen, 2019) als productieassistent en in het locatiedepartement. 

In 2019 is Jan gestart met de opleiding productie aan de Filmacademie. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Videoland Academy Verdwenen Dagen (Jim Süter, 2021) als productie coördinator. Verder produceerde hij op de academie o.a. Per Persoon (Edward de Jong, 2022) en 111 (Paulien van Hummel, 2022). Jan studeert in juli 2023 af met Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk) en Daar moet nog wat mee (Carmen Maria). 

Naast de Filmacademie is Jan voornamelijk werkzaam geweest in het locatiedepartement bij producties als Black Lotus (Todor Chapkanov, 2023), De Joodse Raad (Alain de Levita, Matthijs van Heijningen, Paula van der Oest, ±2024) en bij verschillende commercials van Super Easterfeather. Na de Filmacademie wil Jan aan het werk in het productiedepartement om zich te ontwikkelen tot uitvoerend producent voor fictie en commercials. 

Alles over Jan is te vinden op janroest.nl en hij is bereikbaar via hoi@janroest.nl. 

Terug naar lijst
Delen