Jurriaan Kruithof

Jurriaan Kruithof

Jurriaan Kruithof (1992) studeerde wijsbegeerte aan de UvA waar hij zich bezighield met fenomenologie en onderzoek deed naar de structuur van ervaring. Zijn favoriete woord is ‘ambiguiteit’. Maar hij ontdekte dat het eenzame schrijverschap hem geen toekomst bood.

Toen hij besloot zijn passie voor geluidskunst en verhalen te verenigen met een studie sound design aan de filmacademie, viel alles op z’n plek: filmmaken is een gezamenlijk onderzoek naar de ervaring. Tijdens zijn studie leerde hij dat je als sound designer controle moet hebben over het technische aspect, maar ook in staat moet zijn om de knoppen te vergeten en de film te voelen. Hij is altijd bereid om nieuwe verbanden tussen vorm en inhoud te verkennen en is het gelukkigst wanneer alle elementen zich transformeren tot een groter geheel.

Na zijn studie hoopt hij dit geluk te ervaren en zich verder te ontwikkelen in de postproductie van filmgeluid. Hij is breed geïnteresseerd maar heeft een voorliefde voor documentaire projecten met een experimentele vormgeving. Hij hecht bovenal belang aan vruchtbare samenwerking. In zijn laatste jaar op de filmacademie was hij onder andere verantwoordelijk voor het geluidsontwerp van On the Edge of Life, I Saw a Film (2023, Razan Hassan).

Terug naar lijst
Delen