Kirsten Mauduit

Kirsten Mauduit (Parijs, 2000) studeert in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie als Production Designer. Eerder volgde zij een vooropleiding illustratie en animatie aan L’école de Condé in Parijs. De passie voor illustreren is zij later verder gaan ontwikkelen en in haar laatste jaar van de Filmacademie heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van concept art. Tevens gaat ze door met illustratief werk maken voor animatie, film, tijdschriften en (strip)boeken.  

Haar liefde voor kunstmaken uit ze in het bedenken van sets en het tot leven brengen van de ontwerpen. Ze bedenkt geloofwaardige werelden om personages heen, maar zoekt daarin ook een fantasievolle kant. Je vindt haar vaak achter de tekentafel, maar schuwt zeker niet om de handen uit de mouwen te steken op set. 

Ze heeft in 2022 stage gelopen bij Production Desiger Michel de Graaf bij de productie Tegendraads (Ben Sombogaart, 2024) waar ze verantwoordelijk was voor het historisch onderzoek en het maken van het eerste concept art. Ze studeert af met twee fictiefilms als Production Designer: Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk) en de historische film Merhamet (Matthijs Sluijs). Tevens heeft ze het art team versterkt bij Deus ex Vagina (Paulien van Hummel) en bij de animatiefilm Cinder (Carmen Maria) en was zij de Production Designer van twee eindexamencommercials. 

Terug naar lijst
Delen