Lily Kim Gelderblom

Lily Kim Gelderblom

Opleiding
Production design
Lichting
2023
Website
lilykim.nl
E-mail
lily.gelderblom@gmail.com

Lily Kim Gelderblom (Kilchberg, 1998) is Production Designer met een oog voor detail. Ze voegt levendigheid toe aan het beeld door voorwerpen eclectisch bij elkaar te brengen. Opgegroeid tussen twee culturen heeft ze grenzeloze ideeën en daarmee laat ze het beeld spreken. Lily is spontaan en brengt energie in het ontstaansproces van de film. 

Voor de Filmacademie heeft Lily Kim op de Pre-Course van de Gerrit Rietveld Academie haar liefde voor 3D structuren en organische vormen ontdekt. Aansluitend heeft ze een jaar werkervaring opgedaan bij een filmproductiehuis in Zürich. 

Lily Kim is de Production Designer en Art Director van Deus ex Vagina (Paulien van Hummel, 2023), een film die gedraaid is in een verlaten wegrestaurant met een voorraadkast die zich door middel van schimmels transformeert. 

Ze heeft haar bijdrage als ontwerper geleverd aan Kleingeld (Daniel Bakker, 2023), een fictieve vertelling die zich afspeelt in een klaslokaal, woonhuis, zwembad en een snoepwinkel. Voor Halleluja Amsterdam! (Mees van den Hurk, 2023) heeft Lily de kostuums ontworpen. 

Terug naar lijst
Delen