Lin Bartraij

Lin Bartraij

Lin Bartraij (Ysselsteyn, 1993) studeert in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Production Design. Haar werk laat zich kenmerken door uiteenlopende motieven. Zo ontwerpt ze graag films die existentieel leeg zijn, zoals een Michelangelo Antonioni film. Daarnaast houdt ze ook van de extravagantie en humor van bijvoorbeeld Frederico Fellini. Abstracte architectuur en kunst inspireren haar. Lin ziet iedere film waar ze aan werkt, als een zoektocht naar de juiste toon.  

Voor de afstudeerfilms Niks Gebeurd (Edward de Jong, 2023) en the resurrection of a leaf (Lemuël de Graav, 2023) verzorgde ze zowel het production design als het kostuumontwerp. Dit deed ze samen met compagnon Koen Hueber. 
Voor de documentaire A TOMATO TRAGEDY (Kiriko Mechanicus, 2023) ontwierp ze samen met Koen het altaar.  
Ook deed ze het production design en kostuumontwerp voor de SIRE eindexamencommercial Lezen maakt slim (Joep Meyer/Elf Godefroy, 2022). 

In de zomer van 2023 loopt ze mee met enkele projecten van Production Designer Elsje de Bruijn. Naast production design houdt Lin zich bezig met het regisseren van gestileerde analoge muziekvideo's. De muziekvideo voor het nummer Reflexopolis van artiest Cosmic Crooner is in 2022 genomineerd in de categorie ‘Beste Videoclip’ op het Nederlands Film Festival.  
 

Terug naar lijst
Delen