Micky Heideman

Micky Heideman (Amsterdam, 2001) studeerde in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Visual Effects & Immersive Media. Hier heeft zij zich door de jaren heen ontwikkeld als digital compositor.

In haar derde jaar heeft ze stagegelopen als compositor bij Planet X in Amsterdam, waarna ze hier doorging als freelancer. Hier heeft zij mee kunnen werken aan producties als Rampvlucht (MichaelLeendertse & Edson da Conceicao, 2022), Zillion (RobinPront, 2022) en Droom van de Jeugd (Bram Schouw & Simone van Dusseldorp, 2023).

Micky was VFX supervisor voor Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk, 2023), Niks Gebeurd (Edward de Jong, 2023), en Deus ex Vagina (Paulien van Hummel, 2023). Als digital compositor heeft zij meegewerkt aan de afstudeerfilms Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas, 2023), the resurrection of a leaf (Lemuël de Graav, 2023), Merhamet (Matthijs Sluijs, 2023), en Zwart Geluk (Mel Opti, 2023).

Hiernaast heeft Micky zich, samen met haar medestudente Anne Dirkx, ingezet om de bekendheid van visual effects te vergroten en meer interesse voor de studie op te wekken onder jongeren, met name onder vrouwen.

Micky start na de Nederlandse Filmacademie met de studie Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna is zij van plan naar het buitenland te vertrekken om mee te werken aan internationale producties.

Terug naar lijst
Delen