Reowin Renkema

Reowin Renkema

Opleiding
Scenario
Lichting
2023
Website
reowin.nl
E-mail
reowinrenkema@gmail.com

Reowin Renkema (1991) is scenarioschrijver met liefde voor hoekige karakters. Ze schreef verhalen over voorzichtige crossdressers, handgemenen bij de hapjestafel, een pastoor in een roeiboot en onzichtbare wezens die in de bergen wonen. Haar speelfilmscript, waarmee ze de opleiding scenario afsluit, gaat over gaten in het geheugen en het gevaar van nostalgie.

Reowin studeert af met de korte fictiefilm Daar moet nog wat mee (Carmen Maria, 2023 met co-scenarist Hannah van Buchem) en met de documentaire On The Edge of Life, I Saw a Film (Razan Hassan, 2023). Ook schreef en produceerde ze de korte fictiefilm Heimen, in samenwerking met Eran Brinkman, Boris Peters en Carmen Maria, waarvoor zij dit jaar afreisden naar de bergen van Noorwegen.

In haar derde jaar schreef Reowin de afstudeerfilm Over een pastoor op regenlaarzen (Wessel van Wanrooij, 2022), die o.a. geselecteerd werd voor de Studentencompetitie van het NFF en genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs. Ook werkte ze dat jaar mee aan de afstudeerdocumentaires Filho (Tomas Ponsteen, 2022) en De Hemelse Bloem (Tessa van der Riet, 2022).

Voor de Filmacademie studeerde Reowin aan de UvA; ze rondde daar een bachelor Europese Studies en een master European Policy af.

Terug naar lijst
Delen