Robbert Clignett

Robbert Clignett

Opleiding
Montage
Lichting
2023
E-mail
mail@robbertclignett.com

Robbert Clignett (Den Haag, 1996) studeerde in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie, in de vakrichting montage. Al op jonge leeftijd raakte Robbert geïnteresseerd in film. Na de middelbare school heeft hij een vooropleiding gedaan aan de HKU, een cursus montage gevolgd bij Open Studio en heeft hij een paar maanden stagegelopen bij Storm Post Production. Bij Storm heeft hij onder andere het loggen en syncen gedaan voor de speelfilm Baantjer het begin. Tijdens zijn jaren op de Filmacademie ontdekte hij dat zijn fascinatie vooral ligt bij het monteren van documentaires. Hij is met name geïnteresseerd in menselijke en maatschappelijk relevante verhalen. 

In het derde jaar van zijn opleiding heeft Robbert de fictiefilm Per Persoon (Edward de Jong, 2022) gemonteerd en de documentaire De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2022). Robbert is afgestudeerd met twee fictiefilms: Niks Gebeurd (Edward de Jong, 2023) en Deus ex Vagina (Paulien van Hummel, 2023). Daarnaast heeft hij in zijn afstudeerjaar nog een extra derdejaars documentaire gemonteerd: Ik meer van jou (Nour Alkheder) en een HKU afstudeerdocumentaire Baas bij eigen bevalling (Maxime Klerkx).  

Robbert heeft stagegelopen bij editor Paul de Heer. Tijdens zijn stage heeft hij geassisteerd bij de documentaire Kleinkinderen van de Oost (Daan van Citters), de openingsfilm van Movies that Matters 2023. Na de academie wil Robbert zich vooral gaan richten op het editen van documentaires. 

Terug naar lijst
Delen