Stijn van der Plas

Stijn van der Plas

Stijn Leonard van der Plas (Amsterdam, 2001) heeft zich vanaf jonge leeftijd als acteur in de wereld van film, theater en musical kunnen bewegen. Mede door zijn stemmenwerk kwam hij in aanraking met de magie van animatie. De vonk sloeg meteen over en zo kwam hij terecht op de Filmacademie voor de richting Visual Effects & Immersive Media. Daar ontwikkelde hij zich breed binnen het digitale medium en specialiseerde hij zich in het animatieproces.

Vanaf zijn tweede studiejaar kreeg hij de kans deel te nemen aan examenproducties als animator & rigger, waaronder Verlangen (Lotte Salomons, 2021), Exolvo (Leeloo Bénézra, Bas Gijzen, 2021), Ursa Major (Stijn Sanders, 2021) en Eos (Razan Hassan, 2022) en de feature animatiefilm Benjamin Bat (Patrick Raats, 2024).

De opgebouwde ervaring en skills leidde ertoe dat hij in Parijs mocht stagelopen bij seizoen 2 van de Emmy winnende animatieserie Arcane (Pascal Charrue & Arnaud Delord, 2022) bij Fortiche Production.

Sinds zijn terugkomst in Nederland heeft de kant van regisseren de overhand genomen. Samen met Carmen Maria maakt hij zijn regiedebut met de korte animatiefilm Cinder (2023); niet alleen als regisseur, maar ook als animatie supervisor.

Projecten

Terug naar lijst
Delen