Thijmen Knook

Thijmen Knook

Opleiding
Productie
Lichting
2023
E-mail
thijmen@mooienel.nl

Thijmen Knook (Amsterdam, 1999) heeft ter voorbereiding op de Nederlandse Filmacademie de studie film, psychologie en entrepreneurship in Amerika gevolgd. Na zijn jaar in de Verenigde Staten besloot Thijmen de cursus productie aan de Nederlandse Filmacademie te volgen die zijn interesse in het productievak bevestigde. 

Tijdens zijn studie liep hij stage bij het filmmarketingbedrijf FilmInc en liep hij mee als productieassistent bij verschillende films en series. Zijn derdejaars documentaire De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2022) is door 2doc uitgezonden op televisie.  

Thijmen studeert af met de fictiefilms Niks Gebeurd (Edward de Jong) en Deus ex Vagina (Paulien van Hummel), de documentaire Paul en Paul (Hugo Drechsler) en twee commercials voor SIRE: Op bezoek bij Oma (Hugo Drechsler) en Kijk omhoog, zie elkaar (Nadine Jansen). 

Na zijn afstuderen wil Thijmen veel ervaring opdoen in het werkveld en start hij samen met studiegenoten Joey Jansen, Floor de Wolf en Hugo Drechsler het productiehuis Mooie Nel. Dit productiehuis zal zich op zowel fictie als documentaire focussen. 

Terug naar lijst
Delen