Amanuel Feben Demoz

Amanuel Feben Demoz

Opleiding
Regie Fictie
Lichting
2024
E-mail
demoz.feben@gmail.com

Amanuel Feben Demoz, (Utrecht 1996) is via een omweg bij de filmacademie terechtgekomen. Tijdens diens opleiding tot Docent Beeldende Kunst & Vormgeving ontstond een liefde voor film en inmiddels is uitgegroeid tot diens grote passie. 
Hen is afgestudeerd met Goudvink (2024), een levendige romantische slice-of-life film die queerliefde onder mensen van kleur viert. Deze korte fictiefilm is een eerbetoon aan zijn jongere zelf en een poging om de zichtbaarheid van queermensen van kleur te vergroten.
Een ander opmerkelijk werk van Amanuel is diens derdejaars film Onvoltooid Verleden Tijd (2023). Een experimentele film die op een genuanceerde wijze het thema van traumaverwerking onderzoekt. Dit werk staat in schril contrast met Goudvink en toont de veelzijdigheid van Amanuel's artistieke interesse, van diepgaand drama tot luchtige romantiek. 
Amanuel zet zich in voor het vertellen van authentieke verhalen die mensen raken en inspireren. Hen is enthousiast om nieuwe projecten aan te gaan die een blijvende indruk achterlaten op het publiek.

Projecten

Terug naar lijst
Delen