Bastiaan van de Poel

Bastiaan van de Poel

Opleiding
Productie
Lichting
2024

Bastiaan van de Poel (2000, Amsterdam) begon zijn filmcarrière met het maken van korte filmpjes voor school met een clubje vrienden. Hier rolde hij vanzelf de richting van productie in. Nadat duidelijk werd dat er zowaar een school voor filmmaken in Nederland bestond, was zijn toekomst duidelijk.

Bastiaan staat het liefst op de set, onder de mensen. Hier vindt hij het geweldig om alle prachtige ideeën die naar boven zijn geborreld op de beste manier uit te voeren, hoe onmogelijk ze in het begin ook lijken. Het maakt hem dan niet uit als dat met een paar slagen en stoten gaat.

Het is zijn doel om iedereen op de set de tools te geven om het uiterste uit zichzelf te halen. Dit betekent op de draaidagen goed blijven communiceren en altijd het stapje extra willen zetten, en in de voorbereiding vooruit te kijken en waar mogelijk plannen te maken voor als het anders zou gaan dan verwacht. Dit probeert hij te verwezenlijken door een persoonlijke band met iedereen aan te gaan. Met humor en door een uitlaatklep voor mensen te zijn, kunnen zij zich beter focussen op hun taak.

Tijdens de studie ontstond er, naast een passie voor het uitvoerend producentschap, een interesse in opnameleiding. Dit is hij verder gaan onderzoeken in het tweede jaar met een stage bij Marc van der Bijl. Sindsdien heeft hij bij alle films waar hij aan heeft gewerkt een nauwe verhouding tot de opnameleiders gehad. Daarnaast heeft hij bij meerdere HKU afstudeerfilms de rol van opnameleider zelf vervuld.

Bastiaan studeerde af met twee fictiefilms. De anatomie van een meermin, geregisseerd door Carmen Maria en Doodgewoon, geregisseerd door Ronald Zuidinga.

De komende jaren wil hij zowel het uitvoerend producentschap als opnameleiding verder ontdekken.
 

Terug naar lijst
Delen