Biniyam van de Venis

Biniyam van de Venis

Biniyam van de Venis (Zwolle, 1998) is in 2020 begonnen aan de opleiding VFX&IM. Tijdens deze studie heeft hij ervoor gekozen om zich te specialiseren in Houdini vanwege de brede toepassing en flexibiliteit van de software. Hij heeft de software gebruikt voor verschillende projecten en cursussen. Buiten school bezocht hij musea ging hij naar de bioscoop, zodat hij een bron van inspiratie had voor zijn professionele inspanningen. Biniyam vindt het leuk om Houdini te gebruiken omdat het hem in staat stelt om problemen technisch en creatief op te lossen. Elk probleem heeft zijn unieke oplossing waardoor hij kan groeien en leren, zijn technische en creatieve vaardigheden verbreden om nieuwe uitdagingen aan te gaan en me te ontwikkelen als kunstenaar.

In het derde jaar heeft hij stage gelopen bij Glassworks als een FX intern. Het was een heel leerzame tijd bij deze studio in Amsterdam, omdat ze voornamelijk werken aan commercials had hij de kans om aan meerdere projecten te kunnen werken.

Na mijn studie zal hij zich blijven ontwikkelen totdat hij alle in’s en out’s weet op het gebied van FX in Houdini. Biniyam wil graag werken aan een aantal grote films en tv-series.
 

Terug naar lijst
Delen