Boris Seinen

Boris Seinen

Opleiding
Sound design
Lichting
2024
Website
www.seinenmedia.nl
E-mail
borisjelle@gmail.com

Boris Seinen (1997, Amersfoort) studeerde in 2024 af als sound designer aan de filmacademie. In het derde jaar werkte hij aan de mixage van Ik meer van jou (Nour Alkheder, 2023), het geluidsontwerp van V-v-vloeiend (Ronald Zuidinga, 2023) en de geluidsopname van De Vader Van De Rechercheur (Maarten de Shutter, 2023). Ook maakte hij het geluidsontwerp voor een afstudeerfilm van de ATD De Mot (Tobias Kersloot). 

In dit jaar liep hij stage bij Posta onder begeleiding van Jos van Galen. Hier werkte hij mee aan de film Invasie (Bobby Boermans). Na de stage hielp hij nog met onder andere de serie Styx (Jeroen Dumoulein) en het kunstproject Occupied City (Steve McQueen). In het vierde jaar heeft hij zijn set stage gelopen op de set van Bennie (2025) bij Kees de Groot.

Boris is afgestudeerd met de mixage van De Toekomst Is Failliet (Suzanne Koopstra, 2024) en Goudvink (Amanuel Feben Demoz, 2024), het geluidsontwerp van Vaders Zijn Ook Zonen (Sammy Shefa Idris, 2024) en heeft bij verschillende films op de set gestaan.

Gedurende de filmacademie en vooral ook tijdens de stages heeft hij een interesse ontwikkeld voor de uitdaging van grote projecten en het werken met grote teams. De combinatie van inhoudelijk verhalen vertellen en efficiënt en georganiseerd te werk gaan is waar hij zich vooral op wil gaan focussen.
 

Terug naar lijst
Delen