Bram van Dam

Bram van Dam

Opleiding
Montage
Lichting
2024
Website
www.bramvandam.tv
E-mail
post@bramvandam.tv

Bram van Dam (1993) laat zich graag inspireren door de magie in ons kleine leven. Hij is als editor graag de rots in de branding en legt een verhaal zo nodig het vuur aan de schenen om het beste uit een film te halen.
Een geschiedenis tot nu: in 2015 studeert Bram als documentairemaker af aan de opleiding journalistiek waarna hij als editor werkte aan verschillende televisie- documentaires. Als hij in 2020 zijn zinnen op de filmacademie heeft gezet specialiseert hij zich verder in filmmontage en dramaturgie, waar hij zichzelf en andere makers graag uitdaagt om meer interdisciplinair samen te werken.
Naast de opleiding werkt Bram aan meerdere buitenschoolse projecten waaronder de fictiefilm Suni (Edward de Jong & Rosa Kreulen) die in 2022 in première gaat op het NFF en als een van de eerste Nederlandse kortfilms een bioscooprelease geniet. Ook op de opleiding blijkt dat Bram moeite heeft met stilzitten: in het tweede en derde jaar monteert hij twee extra films naast het reguliere curriculum. De kortfilm De Was (Jetske Lieber, 2023) wordt vertoond op Go Short Nijmegen, de documentaire De Vader van de Rechercheur (Maarten de Schutter, 2023) krijgt vertoningen op Cinekid Festival en 2Doc. Tijdens zijn stage bij Axel Skovdal Roelofs werkt hij aan de absurdistische fictieserie Jackson & Malone (Max Porcelijn, 2023) en de documentaire Sheila vs de Staat (Stijn Bouma, 2023).
Bram studeert in 2024 af met de films Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter), Goudvink (Amanuel Feben Demoz) en Januari (Jetske Lieber) waar hij ook als dramaturg aan werkte.
 

Terug naar lijst
Delen