Casper Vlek

Casper Vlek

Opleiding
Sound design
Lichting
2024

Casper groeide op als zoon van een documentairemaker en kwam daardoor al vroeg in aanraking met het filmvak. Toen hij 12 was kwam hij al mee als assistent op draaidagen en een paar jaar later kreeg hij voor het eerst een hengel in zijn handen gedrukt en maakte hij zijn eerste uren als geluidsman.

Op de middelbare school ontwikkelde hij een passie voor het maken van elektronische muziek, wat uiteindelijk leidde tot de studie Muziek & Technologie op de HKU in Utrecht. Daar ontdekte Casper de wereld van Sound Design voor film. Na zijn tweede jaar besloot hij te stoppen op de HKU om aanmelding te doen voor de Filmacademie. Om ervaring op te doen liep hij daarvoor stage bij de Belgische production sound mixer Jan Deca tijdens de draaiperiode van de Nederlandse dramaserie Commando’s (NLFILM).

In 2022 deed Casper het Sound Design en Mixage voor de HKU afstudeerfilm Verwoede Pogingen van Joris Tobé. In zijn 3e jaar deed hij geluidsopname voor A Pleasant Hell (Suzanne Koopstra, 2023), sound design voor De was (Jetske Lieber, 2023), sound design voor de afstudeerfilm The Resurrection of a Leaf (Lemüel de Graav, 2023) en mixage voor Mama’s Boy (Merel Hogerheijde, 2023).
In 2024 studeerde hij af met sound design voor Kalf (Dirkje Duwel), de geluidsopname voor Januari (Jetske Lieber) en mixage voor Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter). 
Daarnaast deed hij het Sound Design en Mixage van de korte film Turbine (Tjeerd Dam).

Casper heeft postproductie stage gelopen bij Vincent Sinceretti en gewerkt aan de films The Garden of Earthly Delights en Pacifica.

 

Terug naar lijst
Delen