Cleo Duijvelshoff

Cleo Duijvelshoff

Na een aantal keer op set te hebben gestaan, raakte Cleo Duijvelshoff (Amsterdam, 2000) zo enthousiast over het produceren van films dat ze haar studie aan de Reinwardt Academie inwisselde voor de bachelor Productie aan de Nederlandse Filmacademie.

In 2022 liep ze stage bij productiehuis Artillerie. Hier was Cleo betrokken bij meerdere commercials en korte films en produceerde ze aan het eind van haar stage een kort documentaireportret voor het festival Dekmantel. In haar derde jaar produceerde zij een Filmacademie afstudeerfilm: The resurrection of a leaf (2023).
Naast haar opleiding produceerde zij een aantal korte projecten, waaronder videoclips, commercials en de korte film Kooi (2022). Laatstgenoemde werd genomineerd op o.a. het Nederlands Film Festival in de debuutcompetitie en won de New Generation Award bij het Berlin Commercial Festival.

Cleo studeerde in 2024 met enthousiasme af met de documentaires Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter) en Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde) en de fictiefilm Kalf (Dirkje Duwel). Na haar opleiding wil zij zich breed ontwikkelen binnen fictie, documentaires en commercials en daarin veel ervaring op doen.
 

Terug naar lijst
Delen