Demi Andriessen

Demi Andriessen

Demi Andriessen (Blaricum, 2000) heeft al lang een passie voor film. Ze heeft een oog voor details en vindt het belangrijk dat haar ontwerpen veel gelaagdheid bevatten. Ze duikt graag werelden in tijdens het ontwerpen om een vertelling zo sprekend en realistisch mogelijk te maken. Door haar passie voor film- en interieurontwerp samen te voegen kwam ze uit bij de opleiding Production Design. Daar startte ze in 2019 de cursus Production Design waar ze met veel plezier aan meerdere projecten heeft mogen deelnemen, zoals onder andere Harmonia (Thom Lunshof, 2020) en Waarom bleef je niet voor mij? (Milou Gevers, 2020)

Na de cursus is ze gestart met de opleiding Production Design en heeft ze veel verschillende uitdagende projecten mogen ontwerpen van zowel fictie als documentaire films. In haar derde jaar maakte ze de documentaire Ik meer van jou (Nour Alkheder, 2023) en de fictiefilm Onvoltooid Verleden Tijd (Amanuel Feben Demoz, 2023). Tijdens de studie liep Demi stage bij Production Designer Minka Mooren en heeft ze meegewerkt aan diverse buitenschoolse korte projecten, onder andere Dromen in Beton (Susanne de Heer, 2022). Dit jaar studeert ze af met twee fictiefilms; Kalf (Dirkje Duwel, 2023) en Doodgewoon (Ronald Zuidinga, 2024). Twee mooie, maar verschillende en uitdagende projecten. Daarnaast werkt zij mee aan een commercial.

Na de academie wil Demi zich graag verder ontwikkelen binnen het art department voor films, series en commercials. Naast Production Design liggen haar interesses ook bij setdressen, rekwisieteren en decoreren. Ze wil haar kennis zo veel mogelijk verder ontwikkelen om via deze weg haar ontwerpen te laten groeien. In september gaat ze gelijk aan de slag binnen de functie handprops op een serie.
 

Terug naar lijst
Delen