Dirkje Duwel

Dirkje Duwel

Opleiding
Regie Fictie
Lichting
2024
E-mail
dirkjeduwel@gmail.com

Na het afronden van haar audiovisuele opleiding begon Dirkje Duwel (Haarlem, 2001) aan de studierichting Regie Fictie op de filmacademie. Hier focuste ze zich in de eerste drie jaar vooral op het ontwikkelen buiten haar comfort zone. Zo maakte ze een genre- en een VFX gedreven film en verdiepte ze zich in de dramaturgie van slice of life vertellingen met de film Oude Honden Blaffen (2023).
Tijdens haar afstudeerproject bracht ze al haar opgedane kennis van de voorgaande jaren bij elkaar en maakte ze de film Kalf (2024). Een film die zowel thematisch als in vorm aansluit bij de films die Dirkje in de toekomst ambieert te maken.

Haar fascinatie ligt bij personage gedreven vertellingen waar het oneindige leerproces van liefhebben centraal staat. Films waarbinnen alle personages de beste intenties hebben, maar deze soms in conflict zijn met de behoeften van de ander. Films die onderzoeken hoe de karakters toch tot elkaar kunnen komen en die het proces daarvan belichten.

Naast zelf regisseren, verdiepte Dirkje zich ook in andere rollen binnen de filmwereld. Zo ging ze in de afgelopen jaren aan de slag als regieassistent en opnameleider en heeft ze aan veel projecten meegewerkt als camera-assistent. Vooral haar passie voor het cameradepartement wil ze naast het regisseren verder blijven onderzoeken.
 

Terug naar lijst
Delen