Fabiënne Jongenburger

Fabiënne Jongenburger

Na de productiecursus aan de Nederlandse filmacademie te hebben afgerond in 2018 heeft Fabiënne zich beziggehouden met filmprojecten op zowel kleine als grote schaal (van studentenproducties tot NTR shorts en Netflix producties). In de zomer van 2019 liep ze stage bij het Nederlands Film Festival waar ze werd geïnspireerd door de impact die films kunnen hebben op een publiek. Dit zag ze specifiek terug bij de educatietak van het festival. Na haar stage bij het NFF maakt ze haar eerste documentaire, In het donker gezien (2021). Hier werd ze verliefd op dit genre en tot op de dag van vandaag is ze hier het meeste in thuis. Door de jaren heen, tijdens het studeren aan de Nederlandse Filmacademie, heeft ze zich gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van een project, bij zowel documentaires als bij fictiefilms (waaronder in scriptbegeleiding, research etc.). Ook met de financiering en distributie van een project heeft ze veel affiniteit.

In haar derde jaar produceerde Fabiënne de documentaire King Ridwan (Sammy Shefa Idris, 2023) en de fictiefilm De was (Jetske Lieber, 2023). Deze films zijn o.a. geselecteerd voor Go Short, Cinekid, Movies that Matter, Plons en het Noordelijk Film Festival. In 2024 studeerde ze af met de documentaire Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter, 2024) en de fictiefilm Goudvink (Amanuel Feben Demoz, 2024). Voor Goudvink heeft ze naast productionele taken de impactproductie op zich genomen.

Na de Filmacademie wil Fabiënne zich vooral blijven focussen op het produceren van documentaires. Op dit moment regisseert ze haar eigen documentaire Als het voor jou maar anders wordt (2024), schrijft ze gedichten en maakt ze podcasts, wat ze ook in de toekomst wil blijven doen. Haar voornaamste doel daarmee is om mensen uit hun comfortzone te halen en ze daarmee te inspireren om tot nieuwe inzichten te komen.
 

Terug naar lijst
Delen