Frans-Willem Janssens

Frans-Willem Janssens

Opleiding
Productie
Lichting
2024
E-mail
f.w.a.janssens@gmail.com

Frans-Willem Janssens (’s-Gravenhage, 1998) heeft zijn passie voor film ontdekt tijdens zijn studie Natuurwetenschap & Innovatiemanagement. Deze interesse heeft hij voortgezet door een tweede studie te volgen aan de Nederlandse Filmacademie.

Daar heeft hij zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd tot postproductie supervisor en een technisch onderlegde producent met een voorliefde voor Visual Effects. Door op zoek te gaan naar innovatieve technieken hoopt Frans-Willem vernieuwende films te gaan maken, die het publiek zullen verbazen en mee zullen voeren naar ongekende werelden.

Hij studeerde in 2024 af met de ultra korte film A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris). Hiervoor is als eerste film op de Filmacademie gebruik gemaakt van Virtual Production en een LED-volume, iets waarmee hij met veel plezier doorgaat na de academie. Daarnaast heeft hij van de films, De Toekomst is Failliet (Suzanne Koopstra), Doodgewoon (Ronald Zuidinga) en De anatomie van een meermin (Carmen Maria), de postproductie supervisie op zich genomen.
 

Terug naar lijst
Delen