Hewi Aksoy

De passie van Hewi Aksoy voor film begon al op haar vijftiende in de filmklas, waar ze een shortfilm maakte en waar ze de Rialto onderbouw prijs mee won. Na de middelbare school heeft ze de opleiding Televisie- en Evenementenproducties in Hilversum gevolgd. Tijdens deze opleiding liep ze stage als junior redacteur bij de EO (mensjesrechten) en als productieassistent bij Wisemonkeys (Kopen Zonder Kijken).

Na het afronden van haar opleiding Televisie- en Evenementenproducties in Hilversum is Hewi begonnen aan haar studie aan de Nederlandse Filmacademie, in de richting Productie.

Naast haar werk op het gebied van productie heeft ze zich de afgelopen vier jaar gespecialiseerd in inhoudelijke productie, waaronder scriptontwikkeling, research en development. In haar vierde jaar studeert ze af met de fictiefilm De anatomie van een meermin (Carmen Maria) en twee commercials.

Tijdens haar studie heeft ze ook aan projecten buiten de Filmacademie gewerkt, waaronder Ik weet je wachtwoord (Videoland), De IRT Affaire (Prime Video), Bestemming X (RTL4), Cityscape Champions (Europese Unie) en twee projecten voor DPG Media. Dit alles voor Villain Studios, waar Hewi in haar tweede jaar stage heeft gelopen en nog steeds werkzaam is. Na haar afstuderen zal ze haar passie voor televisie en documentaire voortzetten bij Villain Studios als development creative & researcher.
 

Terug naar lijst
Delen