Hugo Zijtveld

Hugo Zijtveld

Hugo Zijtveld (Maarssen, 1999) studeerde in 2024 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Visual Effects (VFX) & Immersive Media met een specialisatie in compositing.

Zijn interesse in de filmindustrie is al vroeg ontstaan toen hij in een bioscoop (Cinemec) heeft gewerkt voor 3 jaar. Daarnaast had hij een grote passie voor camera’s en elektronica. Deze passies hebben ervoor gezorgd dat Hugo een interesse ontwikkelde voor VFX en heeft hij zich gespecialiseerd in compositing.

Hugo’s grote passie heeft ervoor gezorgd dat hij de rol VFX-supervisor op zich heeft gepakt. Hij heeft 4 verschillende supervisies gedaan voor de films Doodgewoon (Ronald Zuidinga), Januari (Jetske Lieber), De Toekomst is Failliet (Suzanne Koopstra) en Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter). Hiernaast deed Hugo VFX-coördinatie voor zijn klas en heeft hij er met veel plezier voor gezorgd dat alle producties van VFX werden voorzien.

Tijdens Hugo’s stage bij MediaMonks in Hilversum heeft hij meegewerkt als compositor aan verschillende commercials. Daarnaast heeft hij in zijn afstudeerjaar gewerkt aan het VFX-project A Taste Of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris).

Hugo kijkt met trots terug op zijn studie en wil met veel enthousiasme gaan werken als compositor.
 

Terug naar lijst
Delen