Isolde Blüm

Isolde Blüm

Isolde Blüm (Groningen, 2000) staat bekend als een enthousiaste, spontane en ambitieuze producent. Tijdens haar studie aan de Filmacademie heeft ze zich verder ontwikkeld als uitvoerend producent.

Isolde gelooft niet dat je met één papiertje van een universiteit meteen aan de top van een bedrijf kunt beginnen. Na het volgen van het oriëntatiejaar productie-assistentie werd ze daarom ook wel eens de eeuwige PA genoemd. Nieuwe ervaringen opdoen op zoveel mogelijk verschillende plekken en met zoveel mogelijk verschillende mensen is voor Isolde heel belangrijk. Zo liep ze stage bij o.a. Nood 2 (Eché Janga), Kamp Koekieloekie (Joost van Hezik, Jamille van Wijngaarden), Goodbye Stranger (Aaron Rookus).

Op de Filmacademie kenden de films waar Isolde aan heeft gewerkt nog geen eenduidige stijl. Haar voornaamste doel voor films op de academie was 'uitdaging'. "Je leert het meeste van fouten maken; of daar nou een superslechte film uitkomt of een Kalf-winnend verhaal, dat maakt niet uit. Laat mij maar een helikopter regelen, laat mij maar vragen of de acteur voor deze film Spaans wil leren, laat mij maar checken of we bij de koning thuis mogen filmen, laat mij maar zoeken naar een volledig blinde cast." Na de academie wil Isolde haar persoonlijke stijl in films verder ontdekken. Hoewel goede samenwerkingen en fijne werkomstandigheden voor Isolde op nummer één staan, gaat haar hart sneller kloppen van jeugdfilms, crimeseries en grote (ingewikkelde) internationale coproducties.

In haar afstudeerjaar werkte Isolde aan drie producties. Isolde wilde meer kennis en ervaring opdoen met visual effects in een productie. Om die reden werkte ze mee aan A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris). Daarnaast deed ze de uitvoerende productie van twee totaal verschillende fictiefilms: De anatomie van een meermin (Carmen Maria) en Goudvink (Amanuel Feben Demoz). Voor de laatste film begeleidde ze tevens het postproductie traject.
 

Terug naar lijst
Delen