Jacco Rienks

Jacco Rienks

Opleiding
Montage
Lichting
2024
Website
www.jaccorienks.com
E-mail
jaccorienks@gmail.com

Jacco Rienks (Leeuwarden, 1999) startte op zijn zestiende aan een audiovisuele opleiding in Leeuwarden. Na deze opleiding heeft hij als freelance cameraman gewerkt, en ontdekte toen dat zijn hart sneller gaat kloppen van de plek waar de film samenkomt tot een geheel: de montage. Jacco groeide door als editor voor diverse korte fictie films en documentaires en besloot zich verder te ontwikkelen aan de Nederlandse Filmacademie.
Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij editors Bas Icke en Jasper Quispel. Hier heeft hij geassisteerd bij diverse projecten, zoals De Jacht (Michiel van Erp), Het verhaal van Nederland – Oranje-Nassau (Marc Willard) en Swanenburg II (Hans Somers). Naast zijn studie monteerde hij diverse korte films waaronder HKU-afstudeerfilm Dromen in Beton (Susanne de Heer).
Jacco studeert af met de documentaire Teken mij een thuisland (Nour Alkheder, 2024) en de fictie film Doodgewoon (Ronald Zuidinga, 2024). Daarnaast monteerde hij een extra documentaire Als het voor jou maar anders wordt (Fabiënne Jongenburger, 2024).
Jacco is een betrokken editor wiens interesse ligt bij authentieke verhalen. Hij wil altijd op zoek naar de meest krachtige vertelling die de kijker laat ontsnappen aan – of confronteren met - de realiteit. Het leukste vindt hij de afwisseling van fictieprojecten, documentaires en commercials wat hij graag wil blijven combineren.
 

Terug naar lijst
Delen