Jim Sluis

Jim Sluis

Opleiding
Scenario
Lichting
2024
Website
www.jimsluis.nl
E-mail
jimsluis2002@gmail.com

Jim Sluis (Zeist, 2002) haalt inspiratie uit onderonsjes, gesprekken in rokersruimtes, mensen die wachten op de bus en de dingen die voorbijgaan. 
Op de academie schreef hij uiteenlopende verhalen over vampiers, gogo-boys, stinkende pubers en sekteleiders, maar ontwikkelde zich vooral als een schrijver die niet zo graag alleen is; het liefst werkt hij nauw samen met regisseurs en scenaristen. In deze samenwerkingen komt zijn kennis van sterke dramaturgie en zijn liefde voor auteursfilms het beste tot zijn recht. Zijn werk kenmerkt zich door het kleine drama, de scherpe humor en het vleugje hysterie en gaat over hoe een individu zich kan verliezen in een gemeenschap. 
Hij studeert af met de fictiefilm Januari (Jetske Lieber, 2024), de visual effects film A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde & Sammy Shefa Idris / geschreven met Tjeerd Dam, 2024), deed dramaturgie voor de documentaire Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde, 2024) en ontwikkelde het serieplan Lady of the Light over Nederlands bekendste paranormaal genezer Jomanda. Hij liep stage bij scenarist Nena van Driel en ondersteunde haar bij het schrijven van de boekverfilming van De Geschiedenis van mijn Seksualiteit.
Jim borduurt verder op de samenwerkingen die hij de afgelopen jaren heeft gehad, tikt gestaag verder aan zijn speelfilm script in en start in september 2024 –omdat hij slimmer wil worden- aan de studie sociologie aan de UVA.
 

Terug naar lijst
Delen