Jip Schutte

Jip Schutte

Jip Schutte (Amsterdam, 2000) deed op de middelbare school al eindexamen in het vak film. Na het behalen van haar diploma is ze begonnen met de oriëntatiecursus Productie aan de Nederlandse Filmacademie. Hier werkte ze mee aan verschillende derde- en vierdejaars producties. Na de cursus heeft ze nog een jaar ervaring opgedaan in het werkveld bij de serie Nieuws Zeer van de NTR en andere producties. Vervolgens werd ze in 2020 aangenomen voor de studie Productie.

Haar derdejaars documentaire De Vader Van De Rechercheur (Maarten de Schutter, 2023) werd geselecteerd voor Cinekid, VERS 2024 en wordt vertoond op het 2Doc platform: Makers van Morgen. Haar derdejaars fictiefilm De was (Jetske Lieber, 2023) werd geselecteerd voor het Homegrown en Go Ahead programma van het Go Short Filmfestival.

In 2024 studerde Jip af met twee films; de fictiefilm Kalf (Dirkje Duwel) en de documentaire Vaders Zijn Ook Zonen (Sammy Shefa Idris). Ook produceert ze twee commercials voor SIRE onder regie van Ronald Zuidinga en Tjeerd Dam. Hierbij ze zich vooral gefocust op uitvoerende kant van de producties.

In oplossingen denken, blijven communiceren en creatief te werk gaan staat bij Jip voorop. Na de Filmacademie wil ze ervaring opdoen in het uitvoerende vak van productie en wil ze zich meer verdiepen in kinderbegeleiding. Ze zou het liefst het filmvak willen combineren met het werken met kinderen.
 

Terug naar lijst
Delen