Jip van Doornewaard

Jip van Doornewaard (1998, ’s-Hertogenbosch) begon in 2020, met een achtergrond in pedagogiek en interieurontwerp, aan de studie Production Design. Jip wordt enthousiast van het onderzoek naar de juiste toon voor de film. Kleur is vaak het uitgangspunt voor haar ontwerp, daarnaast houdt ze van leegte. Het interessante aan film maken, is dat je de realiteit kan aanpassen om het verhaal te versterken. Ze vindt het belangrijk dat er plezier wordt gemaakt binnen het maken van film.

In het het derde jaar van haar opleiding ontwierp ze De was (Jetske Lieber, 2023) die geselecteerd werd voor het Go Short Festival. Ook liep ze in dit jaar stage bij Tim Balk, waar ze meewerkte aan de bioscoopfilm Paradijs (Bobbie Koek, 2024). Naast haar studie deed ze de art direction voor video’s van onder andere Van de Bron en de United Nations.

Door de fijne samenwerking in het derde jaar, werkten Jetske en Jip in het vierde jaar weer samen, deze keer aan de film Januari. Deze film ontwierp Jip samen met Mies Bongenaar. Mies en Jip richtten samen het production design duo Mas & Jap op. Samen maakten zij naast hun studie onder andere videoclips voor artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig en Nnelg. Daarnaast werkten ze samen met merken als Bonne Suits, Nike en KNVB. Ook deden ze de production design voor de korte film De Thuiskomst (Ludo Marbus, 2024) die geselecteerd werd voor de officiële selectie van Shortcutz 2024. In het vierde jaar van de Filmacademie maakten Mies en Jip de commercials EINDE of toch niet… :p (Suzanne Koopstra) en De wereld aan een zijden draadje (Jetske Lieber). Jip deed naast Januari ook de production design voor de documentaire Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde, 2024) en kostuumontwerp voor Kalf (Dirkje Duwel, 2024).

Jip heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met het werken binnen film, zowel fictie als commercieel.
 

Terug naar lijst
Delen