Julia Voets

Julia Voets (’s-Hertogenbosch, 1999) begon haar Filmacademie avontuur in de veronderstelling regie te gaan studeren. Ze kwam er al snel achter dat ze haar draai beter vond in de productionele kant van het vak. In de afgelopen vier jaar heeft Julia zich ontwikkeld tot een producent die altijd vanuit de inhoud en in het belang van een film denkt en werkt.

Tijdens de productie van haar derdejaars film De was (Jetske Lieber, 2023), die in 2024 geselecteerd werd voor het Homegrown en Go Ahead programma van het Go Short Filmfestival, realiseerde ze zich dat het produceren van fictiefilms (en documentaires) die kleine, herkenbare en daarmee universele verhalen vertellen, waar ze zich in wil blijven ontwikkelen, met als uiteindelijk doel dit als onafhankelijke producent te doen.

Haar afstudeerfilm Januari, die ze wederom maakte met regisseur Jetske Lieber, is een voortborduursel en verdieping op De Was en vertelt het verhaal van Willem, een twintiger die in de storm van een gebroken hart op zoek gaat naar zichzelf. In haar tweede afstudeerfilm Goudvink probeert Julia samen met regisseur Amanuel Feben Demoz bij te dragen aan de diversiteit van het Nederlandse filmlandschap, door een vernieuwende Queer Film te produceren. Ook produceerde ze twee SIRE commercials, geregisseerd door Jetske Lieber en Dirkje Duwel.

Onder vleugels van Loes Komen en Eva Verweij heeft Julia de afgelopen jaren ervaring op mogen en kunnen doen in het werkveld. Zo liep ze in 2022 stage bij productiehuis Room for Film en produceerde ze in 2023-2024 de Filmfonds Short ASTRO, geregisseerd door Tim Ewalts. Met dezelfde regisseur produceerde ze in 2021 de afstudeerfilm Kreupelhout (KASK), welke geselecteerd werd voor het Talents To Cannes Program (2022) en die te zien was op het Palm Springs Shortfest (2022).

De komende jaren hoopt Julia waardevolle ervaring op te kunnen als beginnend producent en tegelijk haar eigen projecten van de grond te kunnen krijgen.
 

Terug naar lijst
Delen