Kayleigh Stax

Kayleigh Stax

Opleiding
Montage
Lichting
2024
E-mail
kayleighstaxfilm@hotmail.com

Kayleigh Stax (1996) is geboren en getogen in Brabant. Zij behaalde in 2018 haar diploma Audiovisueel Vormgever/Animator aan het Grafisch Lyceum Utrecht. In haar laatste jaar heeft zij stage gelopen bij Ubisoft waarin zij inzetbaar was als AV-Specialist. Tijdens deze stage heeft zij haar liefde voor montage gevonden. In 2020 deed Kayleigh aanmelding voor zowel het St Joost in Breda als de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Na voor beide opleiding door de toelating te zijn gekomen, koos Kayleigh er toch voor om haar droom achterna te gaan en zich te laten specialiseren tot filmeditor.

In haar tijd op de Filmacademie heeft Kayleigh aan diverse producties gewerkt. In het derde studiejaar monteerde zij de documentaire Pleasant Hell (Suzanne Koopstra, 2023), die geselecteerd werd voor het RTM-programma van het IFFR in 2024. Tijdens haar stage werkte zij bij Sandor Soeteman en assisteerde zij bij de NPO-serie De Ring (Frank Ketelaar, 2024). Daarnaast heeft Kayleigh ook aan enkele trailers mee gemonteerd bij de Pastry Shop (Léon Noordzij & Dries Meinema).

Het liefst werkt Kayleigh samen met gepassioneerde makers en aan diverse producties. Zowel fictie als non-fictie spreekt haar hierin aan. Ook werkt ze graag aan hybride vormen van film, waarin animatie ook een grotere rol kan spelen. Kayleigh is een editor die graag diep in de materie duikt om zo een passende vorm, ritme en structuur voor de film te vinden.

Kayleigh studeert in 2024 af met drie producties. De fictiefilms A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde & Sammy Shefa Idris), De Anatomie van een Meermin (Carmen Maria) en de documentaire Vaders Zijn Ook Zonen (Sammy Shefa Idris).
 

Terug naar lijst
Delen