Lilo Louw

Lilo Louw

Opleiding
Production design
Lichting
2024
Website
www.lilolouw.nl
E-mail
info@lilolouw.nl

In 2024 behaalde Lilo Louw haar diploma aan de Nederlandse Filmacademie als production designer. Voordat ze aan haar opleiding aan de Filmacademie begon, heeft ze twee jaar gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, waar ze de opleiding Communicatie en Multimedia Design volgde. Tijdens deze periode ontdekte ze haar passie voor storytelling en symboliek, wat haar inspireerde om zich te richten op production design.

Ter voorbereiding op haar toelating tot de Filmacademie heeft Lilo stage gelopen bij production designer Harry Ammerlaan en art director Jantien Wijker in 2019. Hier heeft ze waardevolle ervaring opgedaan door bij te dragen van de VPRO-serie Rudy's Grote Kerstshow.

Om haar vaardigheden zo breed mogelijk te ontwikkelen, heeft Lilo tijdens haar studie deelgenomen aan diverse projecten, variërend van kostuumontwerp en special effects make-up tot setdressing en art direction. Zo heeft ze bijvoorbeeld art direction verzorgd voor een aantal videoclips van MEAU en heeft ze haar grafische vaardigheden verder ontwikkeld door verschillende filmposters vorm te geven.

In de zomer van 2023 liep Lilo stage bij Production Designer Bram Doyer. Zij studeert af met de fictiefilm Goudvink van Amanuel Feben Demoz als production designer, als art director voor Teken mij een thuisland van Nour Alkheder, en als production designer voor de documentaire Vaders Zijn Ook Zonen Sammy Shefa Idris en als regie assistent voor documentaire Mijn Lief Kind van Maarten de schutter.

Lilo kijkt ernaar uit om deel uit te maken van diverse art departments bij inspirerende projecten, waar ze zich met passie verder kan verdiepen en ontwikkelen.
 

Terug naar lijst
Delen