Lisa Hagenbeek

Lisa Hagenbeek

Lisa Hagenbeek (Amsterdam, 1999) maakte kennis met de filmwereld tijdens haar stage bij commercial productiehuis In Case of Fire waar ze uiteindelijk ook voor heeft gewerkt. Na het oriëntatiejaar Productie werd ze aangenomen op de Nederlandse Filmacademie.

Hier ontwikkelde ze op breed gebied haar liefde voor film. Bij zowel documentaires als fictiefilms richtte zij zich vooral op de ontwikkeling maar ze heeft ook grote interesse voor de uitvoerende kant en de visuele aspecten die de film vormgeven.
In de zomer van 2022 liep ze stage, en later heeft zij gewerkt bij Groen Casting waar ze met veel plezier kennis heeft gemaakt met de casting wereld. Naast de Filmacademie produceerde zij een aantal korte projecten zoals videoclips, commercials en de korte film KOOI (2022) die genomineerd werd voor de debuutcompetitie van het NFF en de New Generation Award won op het Berlin Commercial Festival.

Dit jaar studeert Lisa af met drie films: de fictiefilm Kalf (Dirkje Duwel), de documentaires De Toekomst is Failliet (Suzanne Koopstra) en Vaders Zijn Ook Zonen (Sammy Shefa Idris) en twee commercials (Jetske Lieber en Merel Hogerheijde).
Haar doel voor de komende jaren is veel ervaring opdoen in verschillende functies binnen productie, om uiteindelijk haar weg te vinden naar het producentschap.
 

Terug naar lijst
Delen