Luc Roes

Luc Roes

Opleiding
Cinematography
Lichting
2024
Website
www.lucroes.com
E-mail
luc-roes@live.nl

Luc Roes (Zeddam, 1998) was al op jonge leeftijd creatief bezig met het maken van bewegend beeld. Na de opleiding AV-specialist in Arnhem begon hij de opleiding Cinematography aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij als camera-assistent aan verschillende commercials, videoclips en korte films om zijn kennis te verbreden. Luc bedenkt graag creatieve oplossingen voor uitdagingen die je bij het maken van film tegenkomt. Hij heeft een passie voor het creëren van de meest oprechte verbeelding van een verhaal.
In het derde jaar van zijn opleiding aan de Filmacademie draaide hij de documentaire De Vader Van De Rechercheur (2023, Maarten De Schutter), die in première ging op het Cinekid festival en te zien is op NPO 2doc. Naast zijn studie werkte Luc Roes ook aan de fictiefilm Turbine (2024, Tjeerd Dam) en maakte hij een portret van kunstenaar Pieter Ceizer met een vintage Bolex camera op 16mm.
In zijn afstudeerjaar heeft Luc Roes met veel plezier en ambitie gewerkt aan de documentaire Toen we jongens waren (2024, Merel Hogerheijde), de fictiefilm Kalf (2024, Dirkje Duwel) en de commercial Verheugtijd (2024, Tjeerd Dam).
Met zijn brede passie voor film gaat Luc zich verder richten op fictie, documentaires en commercieel werk.
 

Terug naar lijst
Delen