Marrit Geenen

Marrit Geenen

Marrit Geenen (Nijmegen, 1998) begon met de opleiding Product Design aan de kunstacademie in Arnhem. Hoewel het creatieve onderdeel haar enorm beviel, miste ze de samenwerking met verschillende disciplines. Na een jaar aan de kunstacademie besloot ze om verder te onderzoeken waar ze haar passie voor creatieve vormgeving en dingen maken kon voortzetten. Zodra ze van het bestaan van de opleiding Production Design kwam aan de Nederlandse Filmacademie, kwam bij haar het besef dat dit de richting was die alles omvatte wat ze zocht. Tijdens de vooropleiding Production Designasisstentie ondersteunde ze zowel het art departement als kostuum van de derde- en vierdejaars producties.

Gedurende de vier jaar op de academie heeft ze aan verschillende projecten meegewerkt, zowel binnen als buiten de opleiding en heeft ze alle aspecten van het art departement leren kennen. Ze heeft ervaring opgedaan als production designer van zowel korte fictiefilms, documentaires en commercials binnen het setdressen, het rekwisiteren, bouwen, decoreren en alles eromheen. Daarnaast heeft ze voor verschillende projecten het kostuum verzorgd. In 2023 liep Marrit stage bij Rob en Erik Hillenbrink van Rob’s Prop Shop om zich bekender te maken met het vakgebied van special propmaking en special make-up. Na een voorproefje hiervan in de vorm van een korte workshop op de academie, werd er hiervoor een vuurtje in haar aangewakkerd. In haar eindexamenjaar verzorgde ze, samen met Demi Andriessen, de production design voor Kalf (Dirkje Duwel) en Doodgewoon (Ronald Zuidinga). Hiervoor is ze het halve land doorgereisd, om te draaien in West-Friesland voor de eerste film en in Twente voor de tweede.

Ze hoopt na haar afstuderen in 2024 zich verder te ontwikkelen binnen het art departement, niet alleen voor film maar ook voor theater en fotografie. Daarnaast wil ze verder gaan met haar passie van het maken en ontwerpen van special props voor verschillende disciplines en is ze hier ook mee aan de slag gegaan bij ontwerper Esmay Wagemans.
 

Terug naar lijst
Delen