Mayra Soares

Mayra Soares

Opleiding
Productie
Lichting
2024
E-mail
mmayrasoaress@gmail.com

Mayra Soares is geboren en getogen in Amsterdam en groeide op in een hecht gezin, samen met haar tweelingzus Isa Soares (Production design, 2022). Haar ouders, beiden met een grote passie voor internationale cinema, voedden haar op met een mooie balans tussen mededogen en eigenzinnigheid. Eigenschappen die haar tot op heden als filmmaker typeren.

Als maker ligt haar passie in het vertellen van verhalen door middel van produceren. Vooral binnen een hechte samenwerking tussen regie en scenario floreert zij. Gedurende haar zes jaar aan de Nederlandse Filmacademie heeft ze haar artistieke gevoeligheid verder ontwikkeld.

Mayra is gefascineerd door de nuances van het dagelijks leven en de mogelijkheid om de essentie van de menselijke ervaring op beeld vast te leggen. Met haar Braziliaanse en Nederlandse achtergrond verkent ze de authenticiteit van het leven en verdiept ze zich in rijke, universele thema's.

In 2023 produceerde Mayra de afstudeerfilm The resurrection of a leaf (Lemuël de Graav). Haar eigen afstudeerprojecten in 2024 omvatten de documentaire Teken mij een thuisland (Nour Alkheder) en de fictiefilm Goudvink (Amanuel Feben Demoz), in de rol van creatief producent.

Als toekomstig producent streeft Mayra ernaar haar creatieve en inhoudelijke vaardigheden verder te ontwikkelen en zich volledig te specialiseren in haar vakgebied.
 

Terug naar lijst
Delen