Mazin Akif

Mazin Akif

Opleiding
Sound design
Lichting
2024
E-mail
mazinakif@gmail.com

Mazin Akif (Erbil, 1994) heeft voordat hij aanmelding deed voor de filmacademie een propedeuse Bedrijfskunde aan de VU en een propedeuse International Studies aan de universiteit Leiden behaald.

Op de Filmacademie heeft hij de sound design gedaan voor Pleasant Hell (Suzanne Koopstra, 2023). Deze werd in 2024 vertoond op IFFR. In datzelfde jaar werkte hij als production sound mixer voor De was (Jetske Lieber, 2023) en als re-recording mixer voor Showtime (Jim Aronds, 2023).

Tijdens zijn opleiding liep Mazin stage bij Floris Werver als stagiair op de set van de Videolandserie Maxima (RTL, 2024). In zijn afstudeerjaar deed Mazin sound design voor A Taste of Friendship (Merel Hogerheijde, Sammy Shefa Idris, 2024), Mijn Lief Kind (Maarten de Schutter, 2024) en Doodgewoon (Ronald Zuidinga, 2024). Verder heeft hij ook als production sound mixer gewerkt aan Goudvink (Amanuel Feben Demoz, 2024) en als re-recording mixer voor Toen we jongens waren (Merel Hogerheijde, 2024).

Mazin wil in de toekomst een ruimte creëren waar alles wat met geluid te maken heeft kan worden opgenomen en afgespeeld.
 

Terug naar lijst
Delen