Mies Bongenaar

Mies Bongenaar

Mies Bongenaar studeert in 2024 af als production designer aan de Nederlandse Filmacademie in de stad waar ze geboren en getogen is. Mies haalt het meeste plezier uit het bedenken en ontwerpen van dé geschikte visuele vormgeving. Inspiratie hiervoor haalt ze graag uit het alledaagse leven waarbij de details haar niet ontgaan. De ontwerpen die hieruit ontstaan mogen ook simplistisch en lelijk zijn, wat volgens Mies juist kan bijdragen aan een gelaagde vertelling.

Tijdens haar opleiding oriënteerde Mies zich breed binnen de verschillende mogelijkheden van haar vakgebied. Zo was ze verantwoordelijkheid voor de art direction van de korte film A Taste of Friendship (2024), maar maakte ze ook gedetailleerd precisie werk voor de leader van de documentaire serie Dreamland (Suzanne Koopstra, 2022). Tijdens haar studie liep ze stage bij Desiree Brands van Studio Ricco, waar Mies een bijdrage leverde aan de telefilm Casting Call (Sharif Abd el Mawla, 2024).

Naast het werken onder eigen naam, opereert Mies momenteel vooral als onderdeel van het production design duo Mas&Jap. Dit duo vormt ze sinds 2022 samen met haar compagnon Jip van Doornewaard. Mas&Jap heeft al vele samenwerkingen op hun naam staan met merken zoals Nike, KNVB en Bonne Suits. Ook waren ze verantwoordelijk voor de art direction van videoclips voor artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig en Nnelg. Naast commercials en videoclips deden ze production design voor de korte film De Thuiskomst (Ludo Marbus, 2024), die geselecteerd is voor de officiële selectie van Shortcutz 2024. Nu studeren ze af met hun grote trots, de film Januari, geregisseerd door Jetske Lieber.
 

Terug naar lijst
Delen