Niels Lokhorst

Niels Lokhorst

Niels Lokhorst (Beverwijk, 1999) studeerde Audiovisueel aan het Mediacollege Amsterdam voordat hij naar de Filmacademie ging. Nog voor Niels begon aan de opleiding draaide hij verschillende projecten waaronder de fictiefilm Een Dun Plakje Marsepein (2020) onder regie van Luca Struijk. Deze korte film werd o.a geselecteerd voor het Nederlands Film Festival in 2021.

Tijdens zijn opleiding liep Niels stage bij cameramensen als Ton Peters, Richard van Oosterhout en Niels van Koevorden. In 2024 studeerde hij af met de fictiefilm Doodgewoon geregisseerd door Ronald Zuidinga en zijn commercial Staat je goed, zo'n goed verhaal.
Niels heeft daarnaast verschillende buitenschoolse projecten gedraaid waaronder De Geboorte van een Hysterisch Wijs (Nick Verkroost), Dromen in Beton (Susanne de Heer) en Modern Miense (Joeri Ritzen).

Niels is een maker die vertrekt vanuit thematische zeggingskracht en graag binnen een intiem proces met regisseur en crew zoekt naar de meest oprechte verbeelding van een verhaal. Niels durft vanuit zijn gevoeligheid het proces te onderzoeken en te vertrouwen op de creativiteit van anderen; film is nu eenmaal in haar essentie een gezamenlijk kunstwerk.
 

Terug naar lijst
Delen