Noa Hoogterp

Noa Hoogterp

Vijf jaar geleden verruilde Noa Hoogterp (1999) haar pittoreske Lochem voor de hoofdstad, om daar haar passie voor het vak productie verder te ontwikkelen met een studie aan de Film Academie.

Tijdens de MBO-opleiding Audio-Visueel specialist vatte ze haar liefde op voor het productievak. Naast haar studie aan de Filmacademie heeft ze niet stilgezeten en heeft ze een aantal producties op haar CV staan, waaronder de speelfilm Silverstar in de rol als productiecoördinator.

Tijdens haar stage bij IJswater Films heeft ze waardevolle ervaring opgedaan bij de korte film Filmfonds Short Uitchecktijd, waarbij ze een veelzijdig beeld kreeg van het producentschap, met een nadruk op de productionele taken, die haar in het bijzonder liggen. Hierdoor heeft ze in het derde jaar gekozen voor de specialisatie uitvoerende productie. Haar focus richt zich op interessante kinderproducties, zowel documentaires als fictiefilms.

Tijdens haar afstudeerjaar heeft ze de documentaire De Toekomst is Failliet (Suzanne Koopstra) en de fictiefilm Doodgewoon (Ronald Zuidinga) geproduceerd, naast twee commercials in opdracht van SIRE, geregisseerd door Tjeerd Dam en Dirkje Duwel.

Na haar afstuderen hoopt Noa snel aan de slag te kunnen als (assistent-)productieleider, waarbij ze wil doorgroeien tot uitvoerend producent. Haar uiteindelijke doel is om ook internationaal ervaring op te doen en kennis te maken met verschillende filmculturen.
 

Terug naar lijst
Delen