Nour Alkheder

Nour Alkheder

Regisseur Nour Alkheder (Syrië, 1999) benadert haar onderwerpen op een intieme en emotionele manier, wat zorgt voor een open en comfortabele sfeer. Haar werk toont authenticiteit en een diepgaande verkenning van menselijke emoties. Ze legt mensen vast in hun meest oprechte vorm, wat typerend is voor haar manier van filmmaken.

Haar film Ik Meer van Jou (2023) gaat over nostalgie, een emotie die ze tastbaar maakt ondanks de ongrijpbaarheid ervan. Deze emotie staat altijd centraal in haar werk.
Nour studeerde in 2024 af aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire Teken mij een thuisland ارسملي بلاد . Het verhaal verkent de grenzen van integratie en zelfontdekking in een onbekend nieuw land. In al haar werk zoekt Nour naar de balans tussen de documentaire realiteit en fictieve elementen in haar film.

Nour streeft ernaar om de verhalen die ze vertelt te koppelen aan een emotie of gevoel. De personages zijn niet per se de hoofdpersonen, maar de gevoelens van de film nemen deze rol over. Ze zorgt ervoor dat de kijkers zich kunnen inleven in de personages, zelfs als ze niet hetzelfde hebben meegemaakt. Het is belangrijk dat de kijker zich herkent in de interne wereld van de personages.
 

Terug naar lijst
Delen